Kumma juttu, miten jokaisen maanantain lähestyessä alan pelätä, ettei paino ole tippunut ollenkaan, tai että sitä on tullut lisää. Sama juttu tällä viikolla. Olin varma, että nyt tulee plussaviikko, mutta ehei. Vaaka näytti 104,6 kiloa, eli taas kilon vähemmän kuin viime viikolla.

Ehkä suurin syy pelkooni oli viime lauantai, joka meni jokseenkin överiksi. En siis merkannut syömisiä ollenkaan, saati laskenut kaloreita. Okei, myönnettäköön, etten ihan kamalasti sortunut mässäilemään, mutta koskaanhan ei voi tietää miten kroppa reagoi.

Sunnuntaina yritin kyllä hieman lenkkeillä. Lähdimme pikkusiskoni kanssa kävellen uimarannalle tarkoituksena vielä kiertää pururataa perille päästyämme. Sää oli kuitenkin niin hikinen ja neidot laiskalla tuulella, että suuremmat lenkkeilyinnot karisivat matkalla. Suuntasimme siis suoraan uimaan. Olisipa tässä kotini lähellä kunnon uimaranta, niin pääsisi vaikka vesijuoksemaan luonnon vesissä. Pitänee tyytyä uimahalliin ja sopeutua sen aukioloaikoihin.

Vielä viimeinen lomaviikko ennen töiden alkua. Hetki varmaan menee siinäkin, että saan jonkinlaisen rutiinin ja rytmin aikaiseksi. Töiden jälkeinen aika taitaa mennä ruoanlaittoon ja siivoamiseen. Missä välissä työssäkäyvät äidit harrastavat liikuntaa? No, onhan aina viikonloppu, jos iltaisin ei tahdo aikaa löytyä.

Minun pitäisi saada nostettua liikunnan määrää jotenkin. Ei painon putoamisen kannalta, se laskee tasaisesti syömällä oikein, mutta vartalon takia. Olisi paljon mukavampaa, kun olisi säännöllinen liikuntarutiini. Kroppakaan ei höllyisi ja löllyisi ehkä ihan niin paljoa, kiinteämpi vartalo on siis seuraava tavoite. Vinkkejä otetaan vastaan, mikä mahtaa tepsiä raskauden runtelemaan vatsaan?

Pitänee viettää jäljellä oleva viikko siivoamalla paikat kuntoon. Ehkei yhtä tehokasta kuin punttisalitreeni, mutta paljon hyödyllisempää. Kyllä siinäkin hien saa pintaan, ainakin tällä säällä. Ehkä tyydyn toistaiseksi hyötyliikunnan harjoittamiseen ja lenkkeilen silloin kuin huvittaa, niinkuin tähänkin asti. Liikaa stressiä ei kuitenkaan liikunnasta saa mielestäni ottaa, tai painonpudotuksesta ylipäätään. Ei se saisi olla niin vakavaa. Imuri siis heilumaan.