No niin, viimein sain aikaiseksi päivittää kuulumiset painon putoamisen -tai tässä tapauksessa putoamattomuuden osalta. Vaaka näytti maanantaiaamuna +200g, mutta koska olen inha lusmu, en kirjannut sitä minnekään ylös. Ajattelin kuitata tämän viikon siis +/- 0 viikkona. Omatunto kylläkin kolkuttelee, joten saattaapi olla, että tänne blogiini kirjaan totuuden. (Mainittakoon, että tiistaiaamuna suoritin epävirallisen punnituksen, jossa vaaka näytti 100,8 kiloa, eli 800 grammaa vähemmän kuin maanantaina. Pysytellään virallisten päivien tuloksissa kuitenkin.)

Sitten analysoidaan painon lisääntymisen syitä. Kuten todettu, viime viikko meni sairastellessa. Koko viikon vatsani myllersi, usein tuntui aivan siltä, että nyt on juostava vessaan, jos tahdon ehtiä ajoissa. Pytylle päästyäni kuitenkin tuloksena oli vain mitäänsanomaton tuhahdus, jos sitäkään. Jossain vaiheessa viikkoa aloin olla jo epätoivoinen, tahdoin päästä kakalle. Mutustelin jopa kuivattuja luumuja kaapista, vaikka en edes pidä niistä! Activiaa tuli kokeiltua, mutta ei, mikään ei helpottanut oloa. Onko siis ihme, että paino nousi?

Vasta viikon lopulla vatsa alkoi toimia pikkuhiljaa, ja tämän viikon alusta tilanne on normalisoitunut. Ei sitä osaa arvostaa niin yksinkertaista asiaa, kuin kakkaamista, ennenkuin sen kanssa on ongelmia.

Tilasin nyt kalorilaskurin kahdeksi viikoksi tekstiviestillä huimaan 1,90 euron hintaan. Tähän asti olen ollut erittäin tyytyväinen, ruoka-aineita yms. löytyy kalorilaskurista paljon paremmin kuin keventäjissä. Olen myös erittäin tyytyväinen siihen, että laskurissa juodun veden ja syötyjen kasvisten ja kuitujen määrä näkyy selvästi. Itse ainakin olen kiinnittänyt sen ansiosta enemmän huomiota ruokavalioni sisältöön.

Alkuun laskurin käyttäminen tuntui hankalalta, mutta hätäpuhelu siskolle, joka on jo konkari laskurin käyttämisessä, pelasti tilanteen. "Merkkasin tänne, että söin tomaattia, mutta sitten mä vasta tajusin, että söinkin kurkkua. Miten h*lvetissä mä nyt saan ton tomaatin täältä pois?" Joo. Kaikissa meissä asuu pieni blondi. ;) Vielä varmasti vierähtää tovi, että kaikkia laskurin hienouksia osaa hyödyntää, mutta eiköhän se tästä. Kahden viikon jälkeen taidan tehdä tilauksen koko vuodeksi, niin tyytyväinen olen ollut näihin pariin päivään.

Ohjelman vaihtamisesta tuntuisi seuranneen pieni motivaatiopuuskahdus, joka on erittäin tervetullut tähän väliin. Alkoi jo välillä vähän tuntua siltä, että laihduttaminen on unohtunut... Uudella innolla eteenpäin. Ehdin jo elätellä haavekuvia, että ensi maanantaina satasen haamuraja menisi rikki ja raskauskilot olisi virallisesti sulatettu. Who knows? Katsotaan, mitä vaaka ensi maanantaina näyttää.